Ponedjeljak 4 Ožujak 2024

Pretraga

Planina Rtanj,vanzemaljski centar?

27 Ruj 2014
(Reading time: 4 - 8 minutes)

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 ratanj

      

Rtanj zrači energiju izuzetno pozitivnu po ljudsko zdravlje

Tokom multidisciplinarne istraživačke konferencije ” Rtanj drevna piramida ili remek delo prirode?! “, koja je održana u periodu od 13. do 15. avgusta 2010. godine sa ciljem novih istraživanja specifičnosti piramidalnog oblika planine Rtanj i njenog energetskog uticaja na okruženje, učešće predavača i aktivnog istraživača je uzeo i predstavnik instituta za bioenergetska merenja i istraživanja “BEMI Institut”.

Profesor doktor Ljubo Ristovski je na molbu centra za istraživanje i ekologiju “Duh Rtnja” izveo snimanje energetskog profila Rtnja i time otvorio novo istraživačko poglavlje u sagledavanju Rtnja u funkciji piramidalne građevine.

Spektralnu analizu je izveo koristeći se visokosofisticiranim pronalaskom britanskog biologa doktora Hari Oldfilda. Rad sa polikontrastnom interferentnom fotografijom (PIP) mu je omogućilo da u realnom vremenu izvede vizualizaciju energetskih meridijana.

 

Tokom analiziranja urađenih snimaka na Rtnju, profesor Ristovski je uneo četrdesetogodišnji naučno-istraživački rad koji je više od polovine ovog perioda sačinjen od iskustava u energetskim procesima u biosistemima.

Predavanje je započeo sa podatkom da sve što postoji zrači, te da svaki predmet, geometrijski oblik u prostoru, pa i atom ima svoj jedinsveni apsorpcioni i emisioni spektar. Upravo spektralnom analizom se ovi energetski elementi mogu prepoznati i analizirati. Ono što najbolje zrači (emituje) ujedno najbolje i apsorbuje (upija) energije.

Isto je i sa složenim strukturama i makro sistemima ali i mikro sistemima poput DNK čiji je emisioni spektar oko 260 nano metara. Na mikronske dimenzije kao što su ćelije će se najbolje delovati mikronskim spektrom zračenja.

Profesor Ristovski dodaje da je ljudski organizam izuzetno složen sistem, ali je danas na tri pouzdana načina moguća izrada njegove spektralna lične karte ( aure ili bioenegetskog polja i vitalne životne energije). To su Kirlijanova fotografija kao pionir u ovom pogledu i sistem koji je razvio fizičar Korotkov. Najsavremeniji spektralni analizator je trenutno pomenuta PIP tehnologija kojom je izvedeno snimanje energetskog profila Rtnja.

Generisanje slike u realnom vremenu nam je omogućilo da protumačimo ovog piramidalnog giganta od 1565 m iz ugla koji kod većine ljudi nije u vidnom spektru. Analiza polikontraste interferentne fotografije Rtnja Za analizu energetskog profila Rtnja po zapažanjima profesora Ristovskog su najzanimljivije slike 1 i 2.

Na obe slike, u blizini vrha, uočljive su tanke ljubičaste linije. Na obe slike vidljive su po dve takve linije, s tim što je na slici 2 jedna od linija na levom boku piramide.

U skladu sa Oldfield-ovim tumačenjima PIP slika, ovakve linije su indikator da sistem, u ovom slučaju piramida Rtanj, apsorbuje energiju iz okoline. Preciznije, ljubičaste trake, koje izlaze/ulaze iz tela piramide, javljaju se kada telo (objekat) apsorbuje negativnu energiju iz okoline, što se javlja kada negde u telu (objektu) postoji energetski deficit.

Profesor Ristovski dodaje da je na ove dve slike uočljivo uvećano prisustvo zelene i rezeda boje, nastale prepokrivanjem plave i zelene boje. One kod aure predstavljaju energetski balans i uočavaju se kako u procesu bionergetske terapije, tako i u svakom procesu koji vodi ka ozdravljenju.

To bi značilo, ima osnova da se tvrdi, da piramida Rtanj deluje kao sistem koji na neki način apsorbuje negativnu energiju iz okoline i transformiše je u energije koje vrlo blagotvorno deluju na ljudski organizam.

Na slici 3 nema tankih ljubičastih linija, postoji jedna široka ljubičasta traka, umanjeno je prisustvo zelene i rezeda boje, a uočljivo je i da je vrh piramide mnogo zagrejaniji nego što je slučaj na prethodne dve slike (crveno je obojen).

Odsustvo crvenih tankih linija ukazuje da sa porastom temperature piramide opada i prestaje apsorpcija negativne energije iz okoline, a samim tim prestaje proces njene transformacije u pozitivne energije.
Pošto su ovakve promene najuočljivije oko vrha piramide, može se zaključiti da vrh piramide ima suštinsku ulogu u procesima energetskih transformacija, kao i da njegova uloga opada sa porastom njegove temperature.

Bočne strane piramide, koje su manje zagrejane, nastavljaju da isijavaju energije, koje blagotvorno utiču na ljudski organizam.

Slike 4-7 potvrđuju prethodne zaključke. Naime, one pokazuje da se isijavanje i sa bočnih strana piramide umanjuje sa porastom temperature, i u nekom trenutku potpuno prestaje (slika 7). Zaključak je da toplotno zračenje sa površine zagrejane piramide, koja očigledno ima kamenu strukturu, zaustavlja isijavanje pozitivnih energija (što je po profesoru manje verovatno), ili maskira pozitivna zračenja, pa ih PIP kamera ne može registrovati (što se po profesoru, verovatno dešava).

Slike 8-11 odnose se na mesto, koje smo uslovno nazvali “svetilište”. To je neverovatno intenzivan i prostorno lokalizovan izvor po ljudsko zdravlje blagotvornih energija.

Profesor Ristovski završava analizu fotografija rečima:

Duboko verujem da na Rtnju postoji veći broj ovakvih energije.

Pored toga, duboko verujem da je funkcionisanje ovakvih energetskih izvora tesno povezano sa energijskim procesima u samoj piramidi, o kojima sam prethodno govorio.

Možda postoje neki, nazovimo ih tako, energetski kanali, koji ove izvore povezuju sa piramidom i omogučavaju transport energije od piramide do njih. To ne moraju biti pravi kanali (rupe, tuneli), nego potezi sa specifičnim provodnim svojstvima, koji odlično provode energiju, kao što čvrsti provodnici provode i električnu struju i energiju.

Možda se uspostavljaju i neki rezonantni procesi između nekih geofizičkih struktura i onih u izvorima o kojima govorimo, koji omogućavaju rezonatno pobuđivanje oscilacija struktura u izvorima, koje rezultira generisanjem elektromagnetnih talasa.

Polikontrastna interferentna fotografija je pored Rtnja, prvi put primenjena i za istraživanja piramida u Bosni i Hercegovini. Za razliku od prirodnih brda iznad kojih se nalaze horizontalna energetska polja koja su fiksna i homogena, kod veštačkih piramidalnih struktura ona su vertikalne orijentisanosti sa vidjivim akumuliranjem energetskog potencijala i njegovim pražnjenjem u okolinu.

Svrha PIP istraživanja na Rtnju je bila da se ovom tehnologijom vizualizuju energetska polja i tokovi, utvrde njihove karakterisitike i uticaj na okolinu kao i međusobna interakcija drugih piramidalnih struktura ovog područja. Primenjiva je i u vizualizaciji energije zračenja geometrijskih tela u prostoru shodno njihovom obliku.

Saša Nađfeji izvršni direktor centra za istraživanje i ekologiju “Duh Rtnja” je ocenio da je ovo deo u nizu istraživanja koja idu u prilog lakšem shvatanju Rtnja u funkciji piramidalne građevine tj. njegovog upoređivanja sa postojećim efektima koje postižu druge piramidalne građevine sveta u prostoru i vremenu.

Takođe postojanje samoniklog lekovitog bilja koja odlikuju Rtanj, pogotovo na jednoj trećini južne strane od osnove trostrane piramide “Šiljak”, govore o sprezi energetskih isijavanja i njihovog endemičnog karaktera.
Velika je verovatnoća da ljudska civilizacija potiče sa Rtnja

Da li se ispod Rtnja krije drevna piramida?

* Centar za istraživanje i ekologiju iz Beograda uputio zahtev Vladi Srbije da im se omogući formiranje istraživačkog centra na Rtnju da bi utvrdili uzrok očiglednih mističnih pojava koju ova planina krije

Ukoliko država dozvoli, leteće kugle, nevidljivost aviona na radaru dok nadleću Rtanj, jedinstvene biljke u svetu, brojna jonizujuća i elektromagnetna zračenja, a naročito pravilan piramidalni oblik planine konačno bi mogli biti naučno objašnjeni.

Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac kaže da je ekipa stručnjaka ovog centra u razgovoru sa njim iznela naučnu osnovu da se ispod Rtnja krije piramida i da je ova mistična planina po svom obliku i dejstvu jedinstvena u svetu.

- Kažu da Rtanj ima specifične elektromagnetne talase koji imaju geopatološki uticaj na ljudski organizam.

Podneli su zahtev nadležnom Ministarstvu da planinu „zagrebu“, odnosno da na nekoliko mesta obave iskopavanje. Očekuju da će pronaći građevine i podzemne hodnike – objašnjava Marjanović.

Ekipa Centra za istraživanje otkrila je da Rtanj leži na tri velike podzemne reke koje su na dubini većoj od 100 metara.

- Generacijama se prepričavaju neobične pojave na Rtnju. Bilo je priča i da su nestajali avioni, a mnogo meštana je tvrdilo da su gledali leteće tanjire, dok je pojavljivanje letećih kugli skoro svakodnevno.

Nauka to nije dokazala, ali, recimo, jedinstvene vrste biljaka koje ovde rastu su ipak nešto što ukazuje na posebnost ovog zemljišta – kaže Marjanović.

I Artur Klark pisao o Rtnju

Predsednik opštine Boljevac kaže da se na samom vrhu Rtnja, na 1.565 metara nadmorske visine, nalazi neobična rupa, koja je, najverovatnije, jedan od izlaza iz piramide. – Postoje svedoci da je jedan pastir bacio svoju frulu u tu rupu, a onda su je pronašli na drugom, nižem delu planine, gde je izašla.

Još je Artur Klark, autor romana „Odiseja u svemiru 2010“ napisao da Rtanj nije planina, već da se ispod krije piramida, najstarija tvorevina civilizacije – kaže Marjanović.

Gradonačelnik video NLO – Činjenica je da se je Rtanj pun mistike, da se ovde dešavaju čudne pojave. Moja terasa gleda na planinu i lično sam video ogromnu svetleću loptu okruženu diskovima kako leti potpuno neujednačeno.

Menjala je brzinu, pravac i smer na jedinstven, neopisiv način – kazao nam je prvi čovek opštine Boljevac. Istraživački centar čine svetski akademici Istraživački centar, koji je registrovan i u Švedskoj, čine svetski priznati akademici i naučnici Semir Osmanagić, zaslužan za otkriće piramide u Visokom, inače član Ruske akademije nauka, zatim prof. dr Džozef S. Rendulič, šestostruki doktor i pronalazač, profesor na tri instituta u Indiji.

Član Centra je i dr Hari Oldfild iz Velike Britanije, pronalazač polikontrastne interferentne kamere i mnogi drugi.

 

preneseno sa
www.dnevne.rs

 

 

 

 

 


brzinu,pravac,pronalazač,način,kazao

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno