Ponedjeljak 4 Ožujak 2024
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Pretraga

Savjeti

Šta jesti za večeru

22 Tra 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

peasVečera je često glavni obrok u toku dana kada na miru jednom dnevno hoćemo da jedemo zajedno sa partnerom ili porodicom. Niko od nas ne želi da preskoči večeru sa njima, čak i kada često čujemo da je jelo uveče loše i za zdravlje i za figuru. Bečki profesor Hademar Bankhofer otkriva koja večera neće ugroziti figuru.
Slijedi nekoliko savjeta što jesti za večeru: Nakon 17 časova unosimo 46 odsto naših dnevnih kilokalorija. I kada već moramo da jedemo tako kasno, važno je da jedemo pravilno. Uveče su tabu jela sa puno masti i puno šećera. Izaberite zato laganu supu, pažljivo dinstano povrće ili ribu za večeru. Izbegavajte uveče klasični hleb sa puterom, debelim slojem sira i šunkom. Ako uveče jedete pastu, neka bude bez masnog sosa. Ugljeni hidrati iz testa se razgrade, ali mast iz sosa se čuva u masnim ćelijama. Idealna večera su špagete sa sosom od paradajza ili sa maslinovim uljem i lukom.

Grozđe, slatke jabuke, mango i banane trebalo bi konzumirati ujutru, prepodne ili popodne. Voće sadrži mnogo voćnog šećera koji uveče goji. Sirovo voće i sirovo povrće uveče ne može u potpunosti da se svari, što može da dovede do nadimanja i procesa vrenja.

Svejedno je kada jedete. Međutim, između večere i odlaska na spavanje trebalo bi da prođu dva do tri sata.

 

Izvor: http://www.pregled.com

Za Vas odabrao: dr.Branislav Jurisic

 

što, jesti, za, večeru


Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno