Utorak 3 Listopad 2023

Pretraga

Alternativna medicina

TRAVAR IZ TUZLE: Od raka prvo izliječio sebe, a danas pomaže pacijentima iz cijelog svijeta

17 Ruj 2015
(Reading time: 5 - 9 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

travar

 

Osim što je poznat po svojim preparatima na biljnoj bazi, Adem izuzetno uspješno koristi i energetsku medicinu, kineziterapiju i refleksoterapiju. S ponosom tvrdi kako sa ove četiri grane alternativne medicine uspješno liječi trombozu, astmu, srčane bolesti, krvni pritisak, bolove u tijelu, glavobolje, migrene, psihičke poremećaje pa čak i karcinome...


Adem Ahmicevic fitoterapeut iz TuzleRijetke su bolesti za koje tuzlanski travar Adem Ahmičević nema rješenje pa zbog toga je, kazat ćemo “nažalost”, njegova ordinacija uvijek prepuna pacijenata. Red u ordinaciji, gužva na prilaznoj cesti, a kolone auta u kojima sjede strpljivi vozači sa različitim dijagnozama i potrebama – svakodnevnica je kod ovog poznatog narodnog ljekara.
Ogroman je to izazov i odgovornost – biti posljednja nada umirućem od raka ili četrdesetogodišnjoj ženi koja očajnički želi dijete jer joj biološki sat ubrzano istječe, a savremena medicina je dala od sebe maksimum. Za njih, kao i za sve druge, Adem će ponuditi odgovarajući lijek.

– Imam dovoljno znanja i strpljenja da pomognem svima – kaže Adem.
Put ovog fitoterapeuta i i kineziterapeuta u svijet alternativne medicine desio se zbog njegove vlastite potrebe. Naime, 20 godina Adem je bolovao od raka debelog crijeva i prostate. Sredinom ’70-tih, kada su doktori već digli ruke od njegovog slučaja, Adem se sjetio djetinjstva i majčinih biljnih recepata za mnogobrojne bolesit.
– Odlučio sam u alternativnim načinima liječanja tražiti spas i za sebe. I pronašao sam ga u recepturama moje majke, a uz pomoć prijatelja Chiao Xiu Janga, počeo sam izučavati i kineziterapiju – sjeća se Adem svojih počeataka.
Sve je u glavi
Godine 1985., uz pomoć mehlema, prirodnih sirupa i kombinacije kineziterapije koju je sam sebi radio izašao je kao pobjednik nad teškim oboljenjem.
– Doktori koji su pratili moj slučaj ostali su bez riječi – sjeća se Ahmičević.
Pobjeda nad sopstvenom bolešću dala mu je “vjetar u leđa” kada je riječ o bavljenju ovim poslom. Ljudi koje je zvanična medicina otpisala, nalazili su proteklih decenija i još uvijek nalaze lijek kod Adema.
Bilo da je u pitanju migrena, karcinom, tumori, psihosomatski poremećaji, nervoze, bolesti prostate, astma, bronhitis i druge plućne bolesti, problemi s kostima, jetra, ciste, hemoroidi…, kod Adema ima lijeka.

A osim što je poznat po svojim preparatima na biljnoj bazi, Adem izuzetno uspješno koristi i energetsku medicinu, kineziterapiju i refleksoterapiju. S ponosom tvrdi kako sa ove četiri grane alternativne medicine uspješno liječi trombozu, astmu, srčane bolesti, krvni pritisak, bolove u tijelu, glavobolje, migrene, psihičke poremećaje pa čak i karcinome.
– Dug je spisak bolesti kod kojih pomažem. Smijem se usuditi i reći da čak 90 posto oboljenja mogu liječiti – kaže Adem.
Nemojte piti tablete
Dalje naglašava kako je vjera pacijenta u izlječenje na prvom mjestu. Bez toga, sve je upitno.
– Da bi moji prirodni lijekovi djelovali, da bih energetskom medicinom mogao otvoriti čakre, usmjeriti životnu energiju da cirkulira u pravom smjeru i puniti bolesno mjesto zdravom energijom, pacijent mora vjerovati da će se izliječiti kod mene. Vjerujte mi, mozak je pravo čudo – pojašnjava travar Adem.

Liječenje prirodnom medicinom, kako kaže Adem, je duže ali je zbog toga izuzetno učinkovito. Savjetuje da se tablete piju što manje, jer one mogu biti uzrok još većim problemima.
– Recimo, kada vas boli glava nemojte piti tablete. Bol u glavi znači da imate zdravstveni problem. Pijući tabletu protiv bolova vi presijecate vezu mozga i mjesta tog problema. Dakle, bol nestaje ali uzrok ostaje u organizmu. Bol u glavi često znači da imate u tom centru višak ili manjak energije. To možete regulisati jednostavno, tehnikom disanja – savjetuje narodni travar Adem Ahmičević.
Rad ovog cjenjenog alternativca, naš list prati još od 2007. godine. Brojne smo dirljive ispovijesti objavili, svjedočenja o uspješnom radu, savjete…Na neke od njih podsjetit ćemo se ukratko.
Biljna terapija jača i od karcinoma prostate!
– Bolovao sam od karcinoma prostate, prije četiri godine. Ljekari su pokušali da mi pomognu, ali je bolest sve brže napredovala. Bolovi su bili toliko jaki da sam svaki put mislio da neću izdržati. Prijatelji su me uputili kod Adema Ahmičevića u Tuzlu, koji mi je dao tinkture, čajeve, radio kineziterapeutske tretmane. Nakon njegovih terapija ja sam se preporodio. Danas sam dobro, radi preventive i dalje uzimam Ademove čajeve. Hvala dragom Bogu što me uputio kod Adema – ispričao je F. Z. (61) iz Novog Sada.
Čajevi i tinkture “oživjeli” ćelije
– Moj imunološki sistem bio je u totalnom haosu. Laički, ljekari su mi objasnili da ćelije koje su trebale braniti moj organizam, one su se okrenule protiv mene. Liječio sam se i na VMA, ali bez uspjeha. Put me početkom ove godine nanio kod Adema Ahmičevića u Tuzlu. Bio je to moj sretan dan. Nakon nekoliko kura njegovih terapija, ja sam danas potpuno zdrav čovjek – ispričao je svojevremeno M. B. iz Stare Pazove.
Kako bole upaljeni hemoroidi
U julu 2014. pisali smo o Ekremu Šahinoviću, prijevozniku iz Brčkog. I on je spasonosnu terapiju dobio od Ahmičevića.
– Kod Ahmičevića su me donijeli na nosilima, jer od bolova nisam mogao stati na noge. Adem mi je uradio tretman energetskom medicinom, dobio sam kapi za jačanje imuniteta, čaj protiv hemoroida, obloge. Sedam dana sam to koristio. U tih sedam dana upala se znatno smirila, a nakon dvomjesečnih terapija nije bilo ni traga hemoroidima. Potpuno sam se oporavio. Promijenio sam i način života i ishranu. Umjesto začinjene i ljute hrane počeo sam jesti lako varljiva jela, izbjegavam i kajmak, a forsiram namirnice bogate vlaknima – kazao nam je Ekrem.
Dodaje da rahatluku nigdje kraja nema. Opet je onaj stari “kamiondžija”, sve su ceste njegove, a volan mu najbolji jaran. Za svaki slučaj u kući ima rezervnu Ahmičevićevu terapiju za hemoroide.
– Ne znam imal’ išta bolnije od upaljenih hemoroida! Suze su mi tekle, a bolovi mi raznosili tijelo. Ne daj Bože nikome – ispričao je Ekrem.
Travama pobijedila karcinom dojke
– Prije godinu dana na dojci sam napipala nekoliko kvržica. Odmah ujutro sam otišla ljekaru i završila u bolnici na pretragama. Vijest da imam karcinom me psihički dotukla. Sve su prognoze govorile kako ću morati odstraniti dojku. Ježila sam se od te pomisli. Htjela sam prije operacije pokušati i neke druge metode liječenja. Tako sam došla do travara Adema. Iskreno, i nisam baš vjerovala njegovim riječima da će mi pomoći. Nakon prvog tretmana moja ubjeđenja su se promijenila. Osjećala sam se mnogo bolje. Svake sedmice sam dolazila na terapije, trošila čajeve, stavljala obloge i meleme. Karcinom je nestao! Doktor se zapanjio kada me pregledao prije nekoliko dana. Nije mogao vjerovati – posvjedočila je svojevremeno za Auru K. B. iz Modriče.
Kad smrt diše za okovratnikom


U julu 2010. pisali smo o Rašidu Okanoviću iz Lukavca, penzionisanom rudaru, koji je nakon obolijevanja od raka želuca, doživio skoro nevjerovatno izlječenje.
Godine 2008. saznao je da boluje od raka želuca. Bolest je bila u poodmakloj fazi. Lijeka nije bilo. Onako, kroz redove, naslutio je kako mu i liječnici savjetuju da se pomiri sa sudbinom. On se od najbližih nije htio oprostiti tek tako, kukavički. Skupio je snage i volje i krenuo u borbu protiv teške bolesti.


Ispričao nam je i da je cijeli radni vijek proveo u Njemačkoj. Tamo je otišao prije 40 godina, kako kaže, čim se vratio iz armije. “Švabo” ga je 1970. godine pregledao od glave do pete, utvrdio da je zdrav i poslao u rudnik „Kamp Limfort“ kod Dizeldorfa. U rudniku je zaradio i penziju. U početku je bio rudar, a pred kraj radnog vijeka vozio je voz. Naravno, onaj što “putuje” ispod zemlje i razvozi rudare na radna mjesta.
– Išao sam na dubine od 400 do 1200 metara u utrobu zemlje. Dvadeset i kusur godina sam kopao, a potom razvozio, sve unutar zemlje. Tu sam proveo više života nego na svjetlu dana. Moguće je da sam ovu bolest i dobio u rudniku.
– Uglavnom, nerado se sjećam te 2007. godine kada sam prvi put osjetio jake bolove u predjelu stomaka. Bio je decembar, mislio sam da sam se prehladio.
– Od bola nisam mogao da spavam, da radim, otežano sam se kretao. Već u martu 2008. godine njemački doktori su uradili detaljne pretrage. Nakon osam dana saznao sam da je rak zahvatio želudac. Operativnim putem se nije mogao odstraniti, jer to bi značilo i sigurnu smrt. Našao sam se u bezizlaznoj situaciji. Šta dalje?! – prisjeća se.
Iako dijagnoza nije mogla da bude crnja, Rašidov duh nije klonuo.
– Prijatelj Sadik je od Adema uzeo biljne preparate; tinkture, čajeve, obloge, “Zlato života” i poslao mi ih. Koristio sam redovno terapiju po Ademovim uputstvima a potom sam i došao do njega na tretmane. Njegove preparate sam uzimao od maja 2008. do avgusta 2009. godine. Sve što mi je Adem dao, ja sam koristio. Pred Bogom i ljudima tvrdim da sam danas potpuno zdrav. Izliječen sam! To su potvrdili i doktori u Njemačkoj.

Čudili su se da sam se izliječio, smrt mi je bila za okovratnikom. Osjećam se dobro ali sada pazim šta jedem i trudim se da uredno žvivim – posvjedočio je o svojoj pobjedi nad skoro neizlječivom bolešću Rašid Okanović.

Kontakt telefon travara Adema Ahmičevića je:
+387 35 330 255
+ 387 61 636 659
(aura.ba)

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno