Ponedjeljak 4 Ožujak 2024

Pretraga

Alternativna medicina

Ko laže

22 Lis 2014
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

lekar-pregled

Sukob službene i alternativne medicine: Ko nas i zašto laže?


Autori posta wddty.com ističu da je alternativna medicina rešenje čak i za najteže bolesti, poput tumora i ptičje gripe.

Silikoni mogu da izazovu rijetku vrstu raka dojke, brokola ublažava najteže simptome autizma, alternativnim tretmanima mogu se lječiti rijetke vrste tumora, voće znatno poboljšava koncentraciju i kreativnost. Ovo je samo dio tvrdnji koje se mogu naći na post Šta vam doktor nije rekao (www.wddty.com).

Autori posta, naime, pišu da se istraživači plaše da silikoni mogu da izazovu rijetku vrsta raka dojke, koji je poznat kao ALCL i koji je nekad isključivo dovođen u vezu s limfnim žljezdama, ali je poslednjih nekoliko godina registriran 71 slučaj ove vrste tumora u dojkama. S druge strane, govore i o dobrobiti od brokule kod autistične dece.

 

- Neki od najtežih simptoma autizma mogu se svesti na minimum ako se jedu mladice brokule. U tom slučaju autistična djeca komuniciraju bolje, a poboljšavaju se i njihove verbalne sposobnosti – navodi se na postu.

Zanimljiva je i tvrdnja da nas od nekoliko virusa gripe može zaštiti malo poznata kineska biljka orlovi nokti. Ako se koristi čaj ili juha od orlovih noktiju, učinak je isti kao da smo primili cjepivo.

- Orlovi nokti su prvi prirodni proizvod koji direktno cilja na viruse poput H1N1, španjolske gripe i H5N1 ili ptičjeg gripe, kao i sezonskog virusne gripe.

Pomenuti post otkriva i da se alternativni tretmani mogu koristiti za lječenje retkih vrsta tumora, kod kojih ne pomaže službena medicina.

- Rijetke vrste raka čine 20 posto svih slučajeva tumora – prenosi post Šta vam doktor nije rekao.

Ukoliko imate metabolički sindrom (skup poremećaja koji obuhvata gojaznost, povišen krvni tlak, povećane trigliceride…), post www.wddty.com tvrdi da vam može pomoći mediteranska dijeta sa ekstraktima devičanskog maslinovog ulja ili orasima.

- Metabolički sindrom može dovesti do dijabetesa i bolesti srca, a kod 28 posto onih koji su na mediteranskoj dijeti duže od pet godina pokazalo se da imaju manje šanse da obole od srčanih bolesti ili da prerano umru.

 dr-dragutinovic-dr-nikolic-1413759360-582885

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                          Dr Nikolić – Dr Dragutinović

SUKOB MIŠLJENJA Alternativna i klasična medicina imaju različite stavove

DR NIKOLIĆ: NIJEDNA BILJKA NE LJEČI TUMOR
DR DRAGUTINOVIĆ: FITOTERAPIJA JAČA IMUNITET

Dr Srđan Nikolić, kirurg u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, za Kurir kaže da rak ne može da se lječi ničim drugim osim klasičnom medicinom.

- Nemoguće je lječiti rak alternativnom medicinom jer nikad, nijednom studijom, nije dokazano da je to moguće. Dokle god ne postoji znanstveni dokaz da je to moguće, nijedan ljekar pacijentu neće preporučiti drugačiji način lječenja osim klasične medicine. To su samo iskustvene priče i nikad nisu naučno dokazane – kaže dr Nikolić i dodaje da nijednom naučnom studijom nije potvrđeno da silikoni izazivaju rak dojke.

S druge strane, specijalista interne medicine dr Zdenka Nikolić Dragutinović, koja se u okviru integrativne medicine bavi fitoterapijom i fungoterapijom (terapija biljkama i pečurkama), kaže da ima istine u tvrdnjama iznjetim na post Šta vam doktori nisu rekli.

- Znanstveno je dokazano da fitoterapija i fungoterapija podižu imunitet, lječe metabolička oboljenja, šećer i sve vrste masnoća. Djevičansko ulje i orasi imaju izuzetno korisno djelovanje na metabolizam. Samo 30 grama oraha dnevno ima mnogo bolji efekat nego terapeutici, koji imaju i nuspojave. I brokula je ekstremno kvalitetna biljka – kaže dr Nikolić Dragutinović i dodaje da je protivnik silikona jer je to strano tjelo, koje može imati štetno djelovanje, a svjedoci smo povećanja broja obolelih od raka dojke.

preneseno sa
http://www.vestinet.rs

 

 

 

 

 


znanstveno,dokazano,vrste,masnoča,imaju

  

     

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno