Petak 23 Veljača 2024

Pretraga

Piramide ipak odašiljači,a ne grobnice

21 Ruj 2014
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

   Piramide-dnevne-600x364

Odbačena teorija grobnice: Piramide imaju osobine složenih antena sa 4 funkcije!

U Kairu, glavnom gradu Egipta je u periodu od 13.-18. prosinca 2011. godine održana Međunarodna znanstvena konferencija na kojoj je odbačena teorija o tome da su piramide zapravo grobnice faraona.

Organizatori su bili ruski instituti za fiziku, matematiku i geometriju, a Konferencija je obuhvatala posjete najstarijim i najsuperiornijim piramidama u Gizi, Sakari, Mejdumu i Dahsuru.

 

Geofizičar dr Oleg Kavroškin, član ruske Akademije nauka i istraživač sa Smitovog instituta u Moskvi je sa svojom ekipom u više navrata obavio snimanje geofizičkih polja piramida. On je zaključio da Keopsova, Crvena, Kefrenova, Savijena i Snefruova piramida imaju osobine složenih antena sa četiri funkcije: kao kosmički detektor i prijemnik elektromagnetne energije, zatim kao emiter elektromagnentih polja, te kao akustična i seizmička antena.

Eksperimenti koji su izvođeni na piramidama u Dahsuru, pokazali su da se seizmoakustična emisija desetostruko pojačava na vrhu piramide što može da posluži kao dokaz da su piramide napravljene kao složene mašine koje fokusiraju energiju prema vrhu.

U okviru Instituta za teoretsku i eksperimentalnu biofiziku je napravljena replika Keopsove piramide. Tamo je dr. D.V. Pančeluga sprovodio istraživanje o tome kako energija piramida utiče na biološke sisteme. U eksperimentima je dokazano da sjeme koje se nalazi unutar piramide raste brže u odnosu na sjeme koje se nalazi van nje.

Dr. Sergej Siparov, fizičar sa ruskog Istraživačkog instituta hiperkompleksnih sistema u geometriji, pričao je o tome koja je svrha postojanja piramida. On je zaključio da je u pitanju visokotehnološki energetski generator.

Njegova istraživanja su pokazala da piramide, pojačavaju seizmička kretanja pod zemljom za oko 20 puta, pritom transformišući akustične valove u elektromagnetne. On smatra da su najstarije piramide na površini Egipta služile kao “radio-lokatori” ili “navigacijski uređaji” dok su različite dimenzije i oblici piramida stvarale različite frekvencije.

Ruski istraživači dr. O. Kozlova i A. Ermolaev, analizirali su uzorke, koji su uzeti na spojevima megalitnih blokova na kojima se pojavljuje gusta tekučina, sa zidova prostorija u Crvenoj piramidi. Njihova analiza je pokazala prisustvo stroncijuma, ali i termalne aplikacije što bi moglo da znači da piramide apsorbiraju tekučinu iz dubine zemlje.

Ovi rezultati se poklapaju sa istraživanjima koja su eksperimentalno dokazala da piramide služe kao pumpe za vodu. Ovakvu sposobnost piramidama omogućava njihova geometrija, kao i njihova pravilna orijentacija prema sjeveru.

Inozemni član ruske Akademije prirodnih nauka i pronalazač bosanskih piramida, dr Semir Osmanagić, predstavio je svoje otkriće i naučna istraživanja vezana za Bosanske doline piramida. Na vrhu Bosanske piramide Sunca su izmjerena fokusirana elektromagnetna polja, ultrazvuk i infrazvuk koji nisu poreklom iz prirode. Fenomen sličan ovome je izmjeren i u lavirintu tunela pod zemljom u Visokom.

Dr Dmitrij Pavlov, osnivač Instituta finslerove geometrije, teorijski je povezao finslerovu geometriju (“hiperbolična polja”), električnu tehnologiju i tehnologiju piramida i to sve na osnovu istraživanja sprovedenih na replici Keopsove piramide.

U. Granoger iz Nemačke je predstavila akustična istraživanja Dž. Dž. Hurtaka iz devedesetih godina, sprovedena u Kraljevoj odaji Keopsove piramide, na osnovu kojih je zaključeno da ta odaja odabira i pojačava određene niže frekvencije, koje blagotvorno deluju na moždane valove.

Andrej Sklijarov, direktor Fonda za znanstveni razvoj “Treći Milenijum“, analizirao je pojedine megalitne blokove na platoima piramida u Egiptu i dokazao da su oni obrađivani svojevrsnim visokotehnološkim alatkama koje nisu mogle biti dostupne u vreme faraonskog Egipta.

Na ovoj Konferenciji su ozbiljni istraživači različitim eksperimentima pokazali da stari Egipćani nisu imali ni znanja, ali ni tehnologiju da izgrade ove superiorne piramide, već da je u pitanju neka druga naprednija civilizacija.

Postoji nada da će, nakon odlaska čuvenog egiptologa dr Zahija Havasa, nezavisni naučnici širom svijeta imati slobodniji pristup piramidama, čime će se odrediti starost, graditelji i svrha izgradnje piramida. Konferencija u Kairu je znak da stvari idu u pravom smjeru.


preneseno sa
http://www.dnevne.rs

 

 

 

 

 

 

milenijum,znanstveni,blokove,piramida,na ovoj

   

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno