Ponedjeljak 4 Ožujak 2024

Pretraga

Događaj o kojem se šuti

04 Tra 2017
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

tito nlo

 

 

ČEKAĆEMO JOŠ 11 GODINA: Najmisteriozniji srpski dosije o vanzemaljcima ostaje ZAPEČAĆEN (VIDEO)

- Ta dokumentacija pripada zatvorenoj arhivskoj građi i po Zakonu o arhivskoj građi SRJ (Službeni list SRJ 12/98 čl.21) nije dostupna za istraživače do isteka 50 godina od vremena iz kojeg datira događaj - odgovorili su iz ministratsva odbrane


Kompletne detalje jedne od najmisterioznijih priča jugoslovesnkog zrakoplovstva iz noći od 16.kolovoza 1977. godine, kada je avion hrvatske kompanije “Pan adria” na letu Zagreb-Beograd-Titograd (Podgorica) na djelu puta pratila neobična, užarena svjetlost, moći ćemo da saznamo tek za 11 godina!

OVO JE NAJČUVANIJA TAJNA VOJSKE: Vanzemaljci ubili srpskog pilota, a Tita zamalo odvratili od puta (VIDEO) (FOTO)

Telegraf je nedavno objavio svedočanstva radarista, kontrolora leta, civilnih i vojnih pilota koji su, uglavnom iz Hrvatske, progovorili o tajanstvenom slučaju NLO na srpskom nebu, zbog koje je čak pokrenuta vojna intervencija, kada su u borbi sa vanzemaljcima oborena dva “miga 21″ od ukupno četiri, a najmanje jedan pilot je poginuo.

Da podjsetimo, civilni avion sa 50-ak putnika u blizini Sremske Mitrovice presrela je neidentifikovana letelica, koja se istovjetnom brzinom kretala paralelno sa “fokerom”. Zatim je stajala i bila vidiljiva golim okom iz Kontrole leta iznad beogradskog aerodroma, da bi intenzivna svjetlost nastavila da ih prati sve do Valjeva, kada je promjenila smer i brzinu tako da je bila sedam puta brža od brzine zvuka (oko 9.000 kilometara na sat). Crvena svjetlost je kasnije “operisala” na teritoriji Srbije, u blizini sa mađarskom granicom, a da bi se sprečio eventualni napad, naši vojni piloti dobili su zapovjed da podignu “migove 21″ i krenu u napad. Tom prilikom je najmanje jedan pilot izgubio život, a svi svjedoci događaja morali su da potpišu ugovore o tajnosti.

  vojni arhiv nlo

 

Ipak, turneja ka Kini, Južnoj Koreji i Rusiji tadašnjeg predsednika SFRJ Jospia Broza Tita sa vojnog aerodroma u Batajnici, koja se očekivala sutradan ujutru, na kraju nije odložena.

Ali ono što se i dalje prolongira je da se sazna istina, kao i izveštaj vojne komisije koja je tada zasjedala.

Kako su rekli iz Ministarstva odbrane, na to ćemo morati da sačekamo još 11 godina.

  vojni arhiv 2 nlo  

 


– Sva dokumenta Ratnog vazduhoplovstva i PVO JNA iz pomenutog vremenskog perioda, predata su u Vojni arhiv. Budući da je slučaj o navodnoj pojavi NLO iz 1977. godine, ta dokumentacija pripada zatvorenoj arhivskoj građi i po Zakonu o arhivskoj građi SRJ (Službeni list SRJ 12/98 čl.21) nije dostupna za istraživače do isteka 50 godina od vremena iz kojeg datira događaj – odgovorili su iz ministratsva odbrane


preneseno sa
http://www.telegraf.rs/vesti/2394452-cekacemo-jos-11-godina-najmisteriozniji-srpski-dosije-o-vanzemaljcima-ostaje-zapecacen-video

 

 

 

 

Sva, dokumenta, Ratnog, vazduhoplovstva, i PVO JNA, iz, pomenutog vremenskog

 

 

 

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno