Nedjelja 23 Lipanj 2024

Pretraga

Boeing 747 kao hostel

06 Ožu 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
Boeing 747 kao hostel

Šveđanin Oscar Dios prošle je godine došao na neobičnu ideju, da stari Boeing 747 pretvori u motel za putnike sklone jeftinijem smještaju. Njegova vizija sad se ostvarila, a avion/motel sa 25 soba i 85 ležajeva uskoro otvara svoja vrata.

Jumbo Hostel već prima rezervacije na svojim web stranicama za boravak od 15. siječnja za kada je previđeno svečano otvaranje. Soba se plaća najmanje 45 dolara po noćenju, dok deluxe sobe koštaju i do 175 dolara.

Za nešto više novca može se prespavati u kokpitu koji je jedna vrsta apartmana za mladence i jedina soba u ovom motelu koja ima svoju kupaonicu i tuš.

Svaka soba prostire se na nešto manje od dva četvorna metra, ali je Dios uspio ukloniti puno žica i kabela, pa je sada unutrašnjost nešto manje klaustrofobična, a visina stropa u sobama je oko četiri metra. Kutije za prtljagu smještene su na zidove sa strane i služe kao ormari, a sve sobe imaju besplatan bežični internet, kao i TV s ravnim ekranom.

Kat Boeinga koji je u svoje vrijeme služio kao prostor za odmor putnika i dalje će se koristiti u iste svrhe. Kabina za prvi razred pretvorena je u kafić sa 20 sjedećih mjesta i otvorena je za javnost 24 sata dnevno. Putnici smiju koristiti i izlaze za slučajeve opasnosti kako bi mogli stati na krilo aviona.

Motel se nalazi na 15 minuta šetnje od terminala zračne luke u Stockholmu do kojeg svako sedam minuta voze i shuttleovi.

Odabrao: Danijel Folnegović

Izvor:

http://www.odisej.biz

Komentiraj (0 Komentara)

WMD hosting

wmd dno